20 Şubat 2012 Pazartesi

MTH 29 Şubat 2012 Kampanyası…

Merhaba Arkadaşlar,

MTH Paket yazılımı ile ilgili yeni bir kampanyayı sizlere duyurmak istiyoruz. Sadece 4 yılda bir 29 gün çeken Şubat ayı, bu sene güzel bir süprizi barındırıyor. Sadece 29 Şubat 2012 Gününe özel muhteşem bir kampanya ile MTH – Mekanik Tesisat Hesapları ile tanışmak istiyenlere çok uygun bir fırsat sunuyoruz.

Sadece 29 Şubat 2012 günü boyunca sürecek bu kampanyada, MTHP06 Komple Paket ve MTHP02 Isı Kaybı Pro Paketi fiyatlarını yeniden belirledik.

MTHP06 Komple Paket 1,250 TL (KDV Dahil)

MTHP02 Isı Kaybı Pro Paketi 500 TL (KDV Dahil)

Peşin ödeme ve GittiGidiyor.com için geçerli bu muhteşem fiyatlar sadece 29 Şubat 2012 Günü geçerlidir.

Değerlendirmenizi temenni ederiz. Bir daha ki yazıda görüşmek dileği ile.

17 Şubat 2012 Cuma

Ürün İnceleme : Viessmann'dan 17-1890 kW Isıtma Gücü Aralığı Yeni Duvar Tipi Yoğuşmalı Kaskad Sistemler

Viessmann, duvar tipi yoğuşmalı kaskad sistemler ile 1890 kW'ya kadar merkezi ısıtma çözümleri sunuyor. Viessmann Vitodens 200-W duvar tipi yoğuşmalı kazanserisinin sekiz adede kadar kazan bağlanabilen yeni kaskad kontrol paneli Vitotronic 300-K Tip MW2B ve yeni kaskad baca sistemleri Eylül 2011 içerisinde satışa sunulmuştur. Viessmann duvar tipi yoğuşmalı kaskad sistemler ile yerden tasarruf sağlayan, kolay taşınabilen, yüksek verimli ve işletme emniyetli merkezi sistem uygulamaları yapılabilir.

Yeni Duvar Tipi Yoğuşmalı Kaskad Sistemlerin Teknik Özellikleri

    Yeni Vitotronic 300-K Tip MW2B kaskad kontrol paneli kullanılarak 8 adet kazana kadar, AX5100HG kaskad kontrol paneli kullanılarak 18 adet kazana ve 1890 kW toplam ısıtma gücüne kadar dış hava kompanzasyonlu kaskad sistemler kurulabilir. Yeni Vitotronic 300-K Tip MW2B kaskad kontrol paneli ayrıca standart olarak 1 pompalı direkt ısıtma devresini ve 1 boyleri kontrol edebilmekte, opsiyonel aksesuar yardımı ile 2 adede kadar karışım vanalı ısıtma devresinin de kontrolünü yapabilmektedir. Yeni kaskad kontrol paneli, Türkçe açık metinlerin ve menülerin gösterimine imkân veren grafik özellikli ekrana ve kullanımı kolay yeni tuş takımına sahiptir. Viessmann duvar tipi yoğuşmalı kazanlara uygun, orijinal sistem sertifikalı, PPs malzemeden yapılmış yarı hermetik kaskad baca sistemleri ile 250 mm baca borusu çapına ve 25 m toplam baca mesafesine kadar güvenilir, kolay ve ekonomik baca gazı borulaması yapmak mümkündür. 8 adede kadar yan yana sıralı veya sırt sırta blok yerleştirilmiş duvar tipi yoğuşmalı kazan için Viessmann kaskad baca sistemi alternatifleri mevcuttur. Sadece Viessmann tarafından tasarlanan ve üretilen MatriX-silindirik brülör ile çok sessiz ve emniyetli işletme, düşük zararlı madde emisyonu ve uzun ömür sağlanır. Emisyon değerleri "Mavi Melek" çevre şartnamesi sınır değerlerinin oldukça altında kalmaktadır. MatriX-silindirik brülör geniş bir modülasyon aralığına (%25-100) sahiptir ve bu sayede kazan daha az dur-kalk çalışır, bekleme kayıpları da daha az olur. Sadece Viessmann'da olan Akıllı Lambda Pro Control yanma kalitesi kontrolü, gaz kalitesini otomatik olarak tanır ve gazın ısıl değeri veya işletme koşulları değiştiğinde yanmayı otomatik olarak yeni duruma uygun hale getirir. Yanma kalitesinin sürekli olarak kontrolü ve ayarlanması sayesinde devamlı yüksek verimde çalışma, düşük emisyonlar ve düşük ses seviyesi sağlanır. Sistem bakım gerektiren ve arıza yapabilecek ilave komponentlere ihtiyaç duymadan çalışır. Sadece Viessmann tarafından tasarlanan ve üretilen korozyona karşı dayanıklı, yüksek kaliteli   paslanmaz çelikten (1.4571) imal edilmiş kalın cidarlı Inox-Radial eşanjör ile yüksek işletme emniyeti ve uzun ömür sağlanır. Paslanmaz çelik eşanjörün kendi kendine temizlenen düz yüzeyleri sayesinde eşanjör yüzeyleri tıkanmaz ve bu nedenle sadece yeni cihazda değil, cihazın tüm kullanım ömrü boyunca yoğuşmadan ve yüksek verimden faydalanmak mümkün olur.
    Kaynak : TesisatMarket dergisi.

    16 Şubat 2012 Perşembe

    Ücretsiz :750 Bin Kcal/h Kapasiteli Kızgın Yağ Kazanı Çizimi

    Merhaba Arkadaşlar;

     

    Artan iş yoğunluğumuz yüzünden yazılarımıza bir müddet ara vermek zorunda kaldık, takipcilerimizi üzmemek adına ve güzel bir geri dönüş hediyesi olarak, basınçlı kaplar ile uğraşan arkadaşlarımıza yönelik Türk Loydundan onaylı 750.000 Kcal/h kapasiteli kızgın yağ kazanı çizimini sizlerle paylaşmak istiyoruz.


    İlgili çizimi aşağıdaki linke tıklıyarak DWG formatında bilgisayarınıza indirebilirsiniz, bir dahaki yazıda görüşmek üzere, hoşcakalın...

    ► Dosyayı İndir

    15 Şubat 2012 Çarşamba

    Örnek Isı Yalıtım Çözümleri..

    Merhaba arkadaşlar;


    Bugünkü yazımda daha önceki günlerde üzerinde durduğumuz ve Bina Enerji Performansı (BEP) Yönetmeliğinde geçen ve tavsiye niteliğinde sektörün dikkatine sunulan ısı yalıtım detay çözümlerini MTH için K Değeri Modülü ortamında irdeliyoruz. Bildiğiniz üzere MTH paket yazılımının bir modülü olan MTH için K Değeri Hesapları yazılımı son TS 825 güncellemelerinide barındıracak şekilde kullanıcılarına hizmet veriyor.


    Örneğimizde 2 Adet Çatı yapı bileşeni ve 2 Adet Toprak temaslı duvar çözümü bulacaksınız. Aynı yapı malzemeleri ile tasarlanan bu yapı bileşenlerinde ısı bölgelerine göre izin verilen ısı iletim katsayıları göz önüne alınmış ve sınır değerleri aşmayacak ve UYGUN bir ısı iletim katsayısı çıkmasına özen gösterilmiştir.



    Örnekler ile ilgili yazıcı çıktısı föylerini .PDF formatında bilgisayarınıza indirebilir ve inceliyebilirsiniz.
    PDF dosyaları indirmek için lütfen [burayı] tıklayınız.


    Yine çözümün orjinal MTH dosyalarınıda, MTH sahibi okuyucularımız ilgili linkden indirerek projelerine ekliyebilirler.
    MTH dosyalarını indirmek için lütfen [burayı] tıklayınız. Görüşmek üzere, hoşcakalın..

    7 Şubat 2012 Salı

    Ücretsiz Mekanik Tesisat P&I Şeması

    Merhaba arkadaşlar;


    Bugün sizlerle örnek bir mekanik tesisat P&I kolon şeması çizimi paylaşmak istedim. Mekanik tesisat hususunda gün geçmiyorki yeni bir cihaz ve yeni bir sistem tanıtılmasın. Buna rağmen tesisatın kalbi sayılan kazan daireleri ve mekanik odalarda ki dizayn kriterleri ve sistem seçimi hemen hemen aynı kalıyor. Burdan yola çıkarak daha önceki zamanlarda tasarlanmış bir alış veriş merkezi ile ilgili P&I şemasını dikkatinize sunmak istedim. Bu çizimlerinin işinize yarıyacağını ümit ederim.



    Dosyayı bilgisayarınıza indirmek için lütfen aşağıdaki linki kullanın. Bir dahaki yazıda görüşmek üzere hoşcakalın...

    [tesisiatguncesi_ornek_tesisat_p_i.rar] 255 KB AutoCAD Çizimi