19 Ağustos 2011 Cuma

Ürün İnceleme : PFI Ortadoğu'dan Yeni Soğuk Oda Kapıları..

 

 

Adana Hacı Sabancı Sanayi Bölgesi?nde ikinci yılını dolduran olan PFI Ortadoğu, soğuk oda kapıları alanındaki faaliyetlerine, ürün yelpazesine yeni ürünler katarak devam ediyor. PFI Ortadoğu, 2011 yılına üç yeni modelle girdi.

Tam Yalıtımlı Çift Kanatlı Sürgülü Kapılar:

İnşaat yapısının ve mevcut yapının taşıyıcı kolonlarının değiştirilemediği, farklı tasarım uygulamalarının gerçekleştirildiği veya yeni tasarım bir sistemde çeşitli kısıtlardan dolayı başka alternatifin olmadığı geçişlerde kullanılır. Bu tarz geçişlerde daha önceden hızlı PVC veya sarmal branda kapılar kullanılırken yalıtım değerlerinin düşük olmasından dolayı ısı kaybı meydana geliyor ve dolayısıyla maliyetler de yüksek düzeylerde oluyordu. PFI?nin tam yalıtımlı çift kanatlı sürgülü kapıları bu noktada sektörün önemli bir ihtiyacını karşılamaktadır. Ayrıca, çok büyük enlerde kapıların sürekli açılıp kapanması, zaman içinde taşıyıcı sistemler olan panel dengelerini bozmakta, ray profil ve birleşim detayları ağırlık problemleri nedeniyle hızla yıpranmaktadır. Büyük enlerde kapı gerektiren geçişlerin, kullanım kolaylığı ve uzun ürün ömrü itibariyle çift kanatlı sürgülü olarak tasarlanmaları uygun olacaktır.

Tam Yalıtımlı Menteşeli Kapılar:

Genel olarak revizyon projelerde tercih edilir. Yeni tasarımlarda ise mevcut geçişin genellikle manuel gerçekleştirildiği ve/fakat gerekli görüldüğü zamanlarda forklift/transpalet kullanımına da olanak veren bir tasarımdır. Özellikle mekan ve maliyet kısıtlarının öne çıktığı revizyon ve yeni tasarımlarda kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Tasarım veya revizyonu yapılacak tesislerde de giyotin sürgülü kapıların kullanılamayacağı, yükseklik limiti olan geçişlerde rahatlıkla ikame ürün olarak kullanılabilirler.

Çift Kanatlı Servis Kapıları:

Aktif kanadı ile günlük personel geçişinin sağlandığı ve gerekli görüldüğünde pasif kanadın da kullanıma açılarak makine ve teçhizat değişiminin kolaylıkla yapılabilmesine olanak sağlayan bir üründür. Çift kanatlı servis kapıları, tüm PFI Ortadoğu kapılarında olduğu gibi çok yüksek hijyen değerleri sayesinde, diğer ahşap, metal veya PVC kapılar yerine, gıda güvenliğinin üst düzey olduğu tesislerde güvenle kullanılabilir.

Kaynak : TesisatMarket Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder